Categories
Amsterdam Nieuw-West literatuur steden

boekenweekgeschenk Amsterdam Nieuw-West

Er is geen naoorlogs uitbreidingsgebied zó veel beschreven als de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam. Dat is vrijwel altijd vakliteratuur. Over de vernieuwende stedenbouw en architectuur van Cornelis van Eesteren. Of de grote vernieuwingsoperatie van de jaren negentig. Maar Nieuw-West is beslist geen braakliggend literair terrein, dat bewijzen de auteurs van het boek ‘Van Andreasplein tot Zwarte Pad’.

Ter gelegenheid van de Boekenweek 2016 droegen veertien schrijvers een stukje bij over dat gebied tussen het Andreasplein in het oosten en het Zwarte Pad tegen de Haarlemmermeer. Een gebied waar ze wonen, werken of waarmee ze een speciale band hebben. Met bijdragen van Thomas van Aalten * Gökhan Aksöy * Abdelkader Benali * Rose van Dongen * Robert Eksteen * Hugo Hoes* Anthonie Holslag * Murat Isik * Pim Ligtvoet * Fred Martin * Glenn Pennock * Cathelijn Schilder * Jan-Paul van Spaendonck * Hans van Wetering. Ineke Teijmant voorzag het geheel van een passend voorwoord.

Tijdens de Boekenweek 12-20 maart ontvangen kopers bij boekhandel Meck&Holt in Osdorp bij aankoop van minimaal € 19,90 een exemplaar cadeau – zo lang de voorraad strekt. Het boek wordt gepresenteerd tijdens een speciaal Nieuw-West Boekenbal op 11 maart (besloten evenement). Het boek is een uitgave van Stichting de Driehoek | ISBN 978-94-90586-14-0 – 14,8 x 21 cm, 80 pagina’s, € 7,90

Leave a Reply