Categories
literatuur Portugal

José Eduardo Agualusa en Ricardo Adolfo

© foto: Hans van Wetering

Voor NRC/NRC-Next en VPRO-gids interviewde ik de Angolees-Portugese schrijvers José Eduardo Agualusa (Huambo 1960) en Ricardo Adolfo (Luanda 1974). Agualusa, die samen met Mia Couto en Coutzee wel tot ‘De Grote Drie’ van de Afrikaanse literatuur wordt gerekend, woonde twee maanden in het Schrijvershuis, aan het Amsterdamse Spui en raakte in die tijd bevriend met de in Amsterdam woonachtige beginnende schrijver Ricardo Adolfo. Ik sprak ze op de dag dat bekend werd dat onbekende teksten van Fernando Pessoa over Nederland waren opgedoken; teksten waarin Pessoa weinig heel liet van Nederland en het Nederlands, en liet Agualusa en Adolfo enkele fragmenten lezen.

zie ook:   http://www.nrcboeken.nl/interview/achter-mijn-flat-woont-een-meermin

Leave a Reply